Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Αντρέας Καμπιζιώνης: ένας δυναμικός πρεσβευτής του Ελληνισμού και του τόπου μας στις ΗΠΑ


Γεννήθηκε το 1931, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της γενέτειράς του Λαμίας (απόφοιτος του 1951), γνώρισε την Ευρυτανοπούλα γυναίκα του Παναγιώτα Χόνδρου και το 1957 μαζί, πήραν το δρόμο της μετανάστευσης για την Αμερική.
Αρχικά εργάστηκε στην Τράπεζα Atlantic Bank και συγχρόνως σπούδαζε οικονομικά και φιλοσοφία.


Το 1963 μετακόμισε στην πόλη Florence της Νότιας Καρολίνας όπου προσλήφθηκε και διδάσκει στα κολέγια  Francis Marion University και  Florence Darlington Technical College.
Οι διακρίσεις και οι έπαινες από τις Ελληνικές αρχές αλλά και από τη νέα του πατρίδα την Αμερική πολλές και σημαντικές! Πριν απο μερικά χρόνια διορίστηκε από τον κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας υπεύθυνος των πολιτιστικών  δραστηριοτήτων της κομητείας της Florence.
Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές του δραστηριότητες ανέπτυξε μία σπουδαία κοινωνική δραστηριότητα συμμετέχοντας σε πολλές κινήσεις και συμβούλια κοινωφελών, καλλιτεχνικών και πνευματικών  ιδρυμάτων. Μεταξύ των άλλων, με άλλα 9 μέλη, υπήρξε συνιδρυτής Τράπεζας.  Διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ¨ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ".
Σήμερα στα 87 χρόνια του συνεχίζει τις δραστηριότητές του με δυναμική εφήβου. Ο Ανδρέας Καμπιζιώνης αποτελεί ουσιαστικό και δυναμικό πρεσβευτή της Χώρας μας στην Αμερική.
Ο Καθηγητής μας, που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης απ΄ όλους τους συντοπίτες μας, το καλοκαίρι του 2017, τιμήθηκε τόσο από τον γειτονικό Δήμο Αγράφων, όσο και από το Αγραφιώτικο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε στην Κρέντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου