Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΑΓΔΑΡΗ Μεγάλη κοσμοσυρροή στην γιορτή – εκδήλωση του Συλλόγου μας.

 Ένα από τα καλύτερα πανηγύρια των τελευταίων ετών έγινε χθες Κυριακή του ΣΩΤΗΡΟΣ 6 Αυγούστου 2017 στο χν Ψηλόβραχο. Με τις συντονισμένες κινήσεις του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η ιστορική ΣΑΓΔΑΡΗ, ξανάζησε μεγάλες στιγμές, με την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου που έδωσε βροντερό παρόν σε αυτό το γιορτάσι.



































Μετά την θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, στον Βράχο της Αγίας Δευτέρας, στη μαγευτική τοποθεσία της ΣΑΓΔΑΡΗΣ και στον ανακαινισμένο με σημαντικά έργα χώρο, κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών και δίπλα από την βρύση με τα παγωμένα νερά, έλαβε χώρα το παραδοσιακό πανηγύρι μας, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Η γιορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας Δημήτρη Βλάχο, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Σπύρο Τσούλο, για πολλά χρόνια Πρόεδρο του Συλλόγου που δοκιμάζεται με την υγεία του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση. Επίσης αναφέρθηκε στους συνεργάτες του στο Διοικητικό Συμβούλιο, στον Ηλία Γερνά για την προσφορά του, στον π. Ευάγγελο Φεγγούλη και σε όλους εκείνους που πρόσφεραν και συνεχίζουν να ενισχύουν με κάθε τρόπο το δύσκολο έργο του Συλλόγου.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της περιοχής κυρίως κατά την Τουρκοκρατία, όπου ο Ψηλόβραχος, το ΣΟΒΟΛΑΚΟ, ήταν το αρματολίκι των Αγράφων. Ο π. Ευάγγελος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην μάχη του ΣΟΒΟΛΑΚΟΥ με τους Τούρκους και την σημασία της στην απελευθέρωση της Ελλάδας και στην ηρωίδα Αγραφιώτισσα ΑΓΟΡΩ, απαγγέλλοντας ένα συγκινητικό τραγούδι στην μνήμη της. Επίσης ο π. Ευάγγελος αναφέρθηκε στον Φουστανελά Γιάννη Κάτσιο, που επισκέπτονταν την ΣΑΓΔΑΡΗ ως μουσικός και είχε συνεργαστεί με τον αείμνηστο Πέτρο Βλάχο, με τον Γιώργο Βλάχο και άλλους μουσικούς.
Στην συνέχεια τους παρευρισκόμενους χαιρέτισε και ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Κάτσιος και ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων της μάχης του ΣΟΒΟΛΑΚΟΥ και ακολούθησαν τα χορευτικά του Συλλόγου Λεπενούς και Αιτ/νιας Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ,  τα οποία εντυπωσίασαν το κοινό με την παρουσίαση χορών απ΄ όλη την Ελλάδα.
Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες στο πανηγύρι μπήκαν στο χορό και το πανέμορφο αυτό γιορτάσι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.
Άψογο και πλούσιο ήταν το σέρβις από τον Γιάννη Φεγγούλη και την ομάδα του και υπέροχο το συγκρότημα. Μεγάλη η παρουσία στο πανηγύρι μας, αρκετών ομογενών μας που ζουν στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, ο Γιάννης Γιωτίτσας με την οικογένειά του, μέγας φίλος και υποστηρικτής του Συλλόγου μας, η Ανθούλα Τσούλου με την κόρη τους Γεωργία και τα εγγόνια, ο Τάκης Βλάχος, γιός του Νίκου Βλάχου, ο Σπύρος Παπαϊωάννου με την σύζυγο και συγγενείς, ο Γιώργος Παπανικολάου με την οικογένειά του, ο Χρήστος Τσερπέλης, ο Νίκος Κάλλης με τον γαμπρό του Κώστα Μουτόπουλο και την σύζυγό του που ζουν στην Αυστραλία και η Ευτυχία Βλάχου με τον σύζυγό της Στέφανο Σπαή. Ακόμη βρέθηκαν στο ωραίο αυτό γιορτάσι, ο εφημέριος του χωριού π. Ευάγγελος Καρτσακάλης, ο π. Κων/νος Κοντογιώργος με την οικογένειά του, ο Βλάσης Μπουλούμπασης με τη σύζυγο και συγγενείς, ο Κώστας Σουλιώτης με την οικογένειά του, ο Κώστας Μακροζαχόπουλος, ο Γιάννης Μακροζαχόπουλος με την μάνα του, την αδελφή του και οικογενείς, που χόρεψαν υπέροχα, ο Γιώργος Φεγγούλης με τη σύζυγό του Ειρήνη και συγγενείς, ο Πρόεδρος της Χαράστης Γιάννης Κουκουνιάς με καλή παρέα, ο Κώστας Σερπάνος με την παρέα του, ο Πέτρος Σερπάνος με συγγενείς και φίλους, ο Τρύφωνας Κοτρώτσιος, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αθανασόπουλος και άλλοι Αγαλανιώτες, Επισκοπιώτες, Αη- Γιωργίτες και πολλοί άλλοι από διάφορα χωριά της περιοχής.             

Πολλά μπράβο στο Σύλλογο - Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου