Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 11 ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Την αγωνία και την έντονη ανησυχία τους, για τον ορατό κίνδυνο απένταξης του έργου «Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου– Καρπενησίου (κατά τμήματα) –Τμήμα Αγρίνιο–Αγ. Βλάσης» εξέφρασε προ ημερών ο Πρόεδρος του χωριού μας Νίκος Τσούλος και 11 ακόμη πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου, προς τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, την Αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο Αγρινίου.




Με επιστολή τους οι πρόεδροι ζητούν να ενημερωθούν αρμοδίως για τις όποιες εξελίξεις για τον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη πρόταση του δήμου Αγρινίου να ξεκινήσει το έργο από το βόρειο τμήμα, δηλ. πιο πάνω από τις απαλλοτριωμένες περιοχές, τους βρίσκει σύμφωνους «μόνο στην περίπτωση που αυτό δεν βάζει σε κίνδυνο τη συνέχιση του έργου».
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο της κατασκευής ενός τμήματος από το Αγρίνιο μέχρι Καμαρούλα, δημοπρατήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 και φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα  η ΕΥΔΕ-ΟΣΥΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, Οδικών Σηράγγων και λοιπών υπογείων έργων), ενώ ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία Αφοί Παπαιωάννου- ΙΝΤΕΡΚΑΤ με ποσοστό έκπτωσης 28%.
 Το μείζον στο όλο θέμα είναι ότι το έργο «Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου– Καρπενησίου (κατά τμήματα) – Τμήμα Αγρίνιο – Αγ. Βλάσης» ήδη προβλέπεται στην καλύτερη των περιπτώσεων να μεταφερθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ και πως γενικότερα στον άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία δεν προβλέπεται κανένα νέο έργο στο νέο ΕΣΠΑ. Αυτό καταγράφεται και στην επίσημη απάντηση  που έδωσε τον περασμένο Οκτώβριο το Υπ. Υποδομών σε ερώτηση του πρώην βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου. Μάλιστα από τότε που δόθηκε η απάντηση μέχρι σήμερα τα δεδομένα στο ΕΣΠΑ έχουν χειροτερέψει κατά πολύ, αφού τα περισσότερα έργα σταμάτησαν, πράγμα που σημαίνει ότι αντίστοιχα θα υπάρξουν πολλά αιτήματα για μεταφορά έργων και αυτό θα στερέψει τους πόρους για νέα έργα.
Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα «ανησυχήσει» τους αρμοδίους η επιστολή των 12 Προέδρων, θεωρούμε όμως πως αν οι αντιδράσεις αυτές γενικευτούν, το κεντρικό κράτος θα πάρει ένα σημαντικό μήνυμα για να δρομολογήσει υπεύθυνα ένα οδικό δίκτυο, που αν κατασκευαστεί θα βγάλει την μισή κεντρική Ελλάδα από την απομόνωση, αν μάλιστα αυτός ο δρόμος έχει συνέχεια με τον παραμεγδόβιο.
Αναλυτικά η επιστολή
Εμείς οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου που βρίσκονται κατά μήκος της Ε.Ο. Αγρινίου Καρπενησίου, διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι το έργο που αφορά την βελτίωση τον δρόμου Αγρινίου – Καρπενησίου του οποίου τα πρώτα 7,5 χιλιόμετρα αν και είχαν δημοπρατηθεί από τις 24-09-2013 ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Το γεγονός αυτό μας ανησυχεί και με δεδομένο την άθλια κατάσταση τον υπάρχοντος σημερινού δρόμου μας αναγκάζει να σας ζητήσουμε άλλη μια φορά τη βοήθειά σας ούτως ώστε να ενεργήσετε ώστε να ξεπεραστούν τα διάφορα προβλήματα και να αρχίσει επιτέλους η κατασκευή του εν λόγω δρόμου. Όσον αφορά την απόφαση – εισήγηση του Δήμου Αγρινίου για έναρξη των εργασιών από το δεύτερο τμήμα και πάνω προκειμένου να δοθεί χρόνος να επιλυθούν κάποια προβλήματα που δημιουργεί η νέα χάραξη στο πρώτο τμήμα μας βρίσκει σύμφωνους μόνο στην περίπτωση που αυτό δεν βάζει σε κίνδυνο τη συνέχιση του έργου. Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα το έργο να απενταχθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με αφορμή τυχόν καθυστερήσεις λόγω αλλαγών – τροποποιήσεων κ.λ.π είναι φυσικό και δίκαιο ότι μας βρίσκει αντίθετους. Σας παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο έργο αυτό, η κατασκευή του οποίου είναι όνειρο πολλών ετών για τους κατοίκους των χωριών μας αλλά και όλων των περιοχών που εξυπηρετεί.

Oι πρόεδροι :
Αγαλιανού Ηλίας Τσερπέλης
Ψηλοβράχου Τσούλος Νικόλαος
Σιδήρων Κουκουνιάς Ιωάννης
Χούνης Στάθης Βασίλειος
Αγίου Βλασίου Πολυχρόνης Παναγιώτης
Πεντακόρφου Παπαθανασίου Γεωργία
Αμπελίων Γερνάς Κωνσταντίνος
Κυπαρίσσου Σπυρόπουλος Παναγιώτης
Ποταμούλας Τσούνης Ηλίας
Σαργιάδας Κροκίδας Δημήτριος
Κερασέας Σβαρνιά Ειρήνη
Σκουτεσιάδας Μπάνης Γιώργος

Μπράβο Πρόεδρε, έτσι πάντα δυναμικός για το συμφέρον του χωριού μας και την ανάπτυξη της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου