Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η φωνή του Ελληνισμού ακούστηκε για μια ακόμη χρονιά από άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως από αμερικανογεννημένα παιδιά, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, όπου στις 29 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ελληνοαμερικανικά σχολεία, κοινότητες, σύλλογοι, ομοσπονδίες, φοιτητικές οργανώσεις, χορευτικά συγκροτήματα και εταιρείες συμμετείχαν στην παρέλαση με πεζοπόρα τμήματα και άρματα. Τα περισσότερα παιδιά ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, ενώ πολλοί από τους παρελαύνοντες, μικροί και μεγάλοι, κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που άνοιξε και φέτος την παρέλαση, καθώς και 180 μαθητές και φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Κολέγιο Ανατόλια και το Λύκειο του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης «συνέτειναν στον εμπλουτισμό» του ετήσιου αυτού θεσμού, όπως ειπώθηκε από αρκετούς ομογενείς.
Στην παρέλαση, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνοδευόταν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ανάμεσα στους παρελαύνοντες ήταν ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης 'Αντριου Κουόμο, ο οποίος ήταν τελετάρχης της φετινής παρέλασης, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, η δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, δημοτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Νίκος Αιμιλίου, αντίστοιχα, ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Γιώργος Σιακαλλής, οι γενικοί πρόξενοι στη Νέα Υόρκη της Ελλάδας Γιώργος Ηλιόπουλος και της Κύπρου Βασίλης Φιλίππου, ο πρόξενος της Ελλάδας Μάνος Κουμπαράκης, οι επικεφαλής των ελληνικών υπηρεσιών στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γιώργος Πατούλης και ο πρώην υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, αντιστράτηγος ε.α Φραγκούλης Φράγκος.
Για άλλη μια χρονιά στην κορυφαία αυτή Ελληνική παρουσία, την Ευρυτανία εκπροσώπησε ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής Προυσιώτισσα με τον πρ. Πρόεδρο της και ιδρυτικό μέλος της, τον εκλεκτό συντοπίτη μας, κ. Γρηγόρη Ζαχαρόπουλο (φωτο), από την Αγία Βλαχέρνα, να δίνει και φέτος δυναμικό παρών, συμμετέχοντας και ο ίδιος με πολλούς άλλους Ευρυτάνες στην μεγάλη αυτή παρέλαση.      ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου