Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανήμερα της εορτής των Φώτων, πραγματοποιήθηκε στην Γέφυρα Ψηλοβράχου η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά της Λίμνης Κρεμαστών.
Το Τίμιο Σταυρό, που έριξαν στα νερά από το μέσον της Γέφυρας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο εφημέριος του Ψηλοβράχου π. Ευάγγελος Καρτσακάλης,
έπιασε ο Γιάννης Τριανταφύλλου, ένας τολμηρός νέος, με ευρυτανικές ρίζες εκ της μητρός του.Στον χαιρετισμό του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων, αφού μετέφερε της ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου, ευχήθηκε σε όλους θεία φώτιση, με υγεία και προκοπή το νέο έτος, ζητώντας από τους επισήμους παρευρισκόμενους να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την αναβάθμιση της τελετής του Αγιασμού των υδάτων στο σημείο αυτό, που ενώνονται οι Νομοί Ευρυτανίας και Αιτ/νιας, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με κυρίαρχο πυλώνα, την λίμνη Κρεμαστών, τον μεγαλύτερο ταμιευτήρα υδάτων της κεντρικής Ελλάδος, έναν κυριολεκτικά κοιμώμενο τουριστικό γίγαντα που πρέπει κάποτε να αξιοποιηθεί αναλόγως.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά, έκανε και αυτός ιδιαίτερη μνεία στην γενικότερη αξιοποίηση της λίμνης, μιας αξιοποίησης που μπορεί να δημιουργήσει νέα θετικά δεδομένα στην περιοχή.
Στην εν γένει αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών, αναφέρθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ευρυτανίας Λάμπρος Τσιτσάνης, ένας αυτοδιοικητικός που έχει δώσει πολλές μάχες για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ για την λίμνη και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γρίβας, ζητώντας από τους εμπλεκομένους να στηριχτούν στο «η ισχύς εν τη ενώσει», προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για τον τόπο.
Γενικά ήταν μια σημαντική μέρα για την περιοχή και τους κατοίκους της, καθότι πέραν της ευλογίας της μεγάλης ημέρας της Χριστιανοσύνης, είναι και μια μέρα συνάντησης και ανταλλαγής ευχών επί τη ενάρξει του νέου έτους.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, Αποστόλης Μάκκας, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γρίβας, ο Π.Σ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λεωνίδας Τελώνης και Απόστολος Μάκκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Κώστας Σοφρώνης, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Αγίου Βλασίου, οι Πρόεδροι των χωριών Επισκοπής, Αγαλιανού, Ψηλοβράχου, Μαραθιά και Χαράστης, κ.κ. Βαγγέλης Φεγγούλης, Ηλίας Τσερπέλης, Νίκος Τσούλος, Βασίλης Τσέλος, Γιάννης Κουκουνιάς, και αρκετοί δημότες και των δύο όμορων δήμων. Μετά τις ευχές των Ιερέων και την ρίψη του Σταυρού στα νερά της Λίμνης, ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και κέρασμα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου