Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη τη; Βουλευτού Νίκης Φούντα στον οδικό άξονα Αγρινίου-Καρπενησίου και στο χωριό μας

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα επισκέφτηκε, προ ημερών τα ορεινά χωριά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου και ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής.  Οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, Νικόλαος Τσούλος, Ψηλοβράχου,
Ειρήνη Σβαρνιά (Κερασέα–Μαλευρό), Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Κυπάρισσος), Ηλίας Τσιούνης (Ποταμούλα), Κωνσταντίνος Γερνάς (Αμπέλια), Μουτόπουλος Δημήτριος (Αγαλιανός), Παναγιώτης Πολυχρόνης (Αγ. Βλάσσιος), ενημέρωσαν την κυρία Φούντα για την κακή κατάσταση του οδοστρώματος και την ανάγκη δημοπράτησης συνολικά του έργου της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου, τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής όσο και για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων. Τόνισαν τη σημασία  ακόμα και για τη συντήρηση του υφιστάμενου οδοστρώματος, το οποίο σε πολλά σημεία λόγω κατολισθητικών φαινομένων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή, λόγω της κακής οδικής σύνδεσης, αλλά επιπλέον και την πικρία τους προς την τοπική αρχή για την ανυπαρξία καθαρισμού και συντήρησης παραπλεύρως της Εθνικής Οδού.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό, ούτως ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την επανεκκίνηση διαδικασιών δημοπράτησης των πρώτων 29 χιλιομέτρων του οδικού άξονα Αγρινίου-Καρπενησίου, τμήμα για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη.
Κατόπιν η κυρία Φούντα επισκέφτηκε τις κοινότητες Ψηλόβραχος, Σίδερα, Αγαλιανός και Χούνη, όπου μαζί με γεωλόγο-μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενημερώθηκαν για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εν λόγω κοινότητες που, αν και έχουν χαρακτηρισθεί «κατολισθαίνουσες» σύμφωνα με παλαιότερες γνωματεύσεις και αποφάσεις, συνέχισαν να κατοικούνται, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ενδιαφέρον για οικοδόμηση οικιών αλλά και ξενώνων, σε ζώνες όμως, όπου λόγω των τεχνικογεωλογικών δυσμενειών,  η δόμηση θεωρείται επισφαλής.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε  με επίσκεψη στη λίμνη Κρεμαστών, όπου επισημάνθηκε πως η περιοχή αυτή, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αξίζει σε κάθε περίπτωση καλύτερη τύχη και ασφαλώς αξιοποίησης, ήπιας ανάπτυξης και οικοτουρισμού. Συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, με την ελπίδα πως οι προτεραιότητες θα αλλάξουν και η περιφερειακή ανάπτυξη θα γίνει ζητούμενο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στον Ψηλόβραχο, η κ. Φούντα συζήτησε με τον Πρόεδρο του χωριού μας, το μεγάλο ζήτημα της άρσης του χαρακτηρισμού ως κατολισθήσιμο χωριό, αλλά και την τουριστική αξιοποίηση του ψηλοβράχου σε συνδυασμό με την λίμνη Κρεμαστών. Η Βουλευτής άκουσε με προσοχή τον Πρόεδρο του χωριού μας και υποσχέθηκε να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για την αναβάθμιση της περιοχής μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου