Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Έφυγε» η αρχόντισσα του Ψηλοβράχου - Ταξίδεψε στην αιωνιότητα η κυρά Μαργαρίτα Βλάχου


Σαν κεραυνός έπεσε η τραγική είδηση στο χωριό μας, του αιφνιδίου θανάτου της κυρά – Μαργαρίτας Βλάχου, λόγω καρδιακού επεισοδίου.
Η πιο σπουδαία γυναίκας του Ψηλοβράχου, έφυγε για την άλλη ζωή, την περασμένη Κυριακή το πρωί και η εξόδιος ακολουθία της έγινε την Τρίτη από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Ψηλόβραχο.
Στην κηδεία της 80χρονης συγχωριανής μας, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ενώ συμμετείχαν ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Καρτσακάλης και ο π. Κων/νος Κοντογεώργος.

Στην επικήδειο ομιλία του ο π. Ευάγγελος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ξεχωριστή προσωπικότητα της κυρά Μαργαρίτας, την οποία χαρακτήρισε ως «αρχόντισσα  του Ψηλοβράχου» και ως μια σπουδαία γυναίκα, που υπήρξε υπόδειγμα συζύγου, λατρευτή μητέρα και αξιαγάπητη απ΄ όλους μας.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για την κυρά – Μαργαρίτα; Την συμμετοχή της στα κοινά; Την ακούραστη γυναίκα με το καλάθι πάντα γεμάτο για όλους σε κάθε χαρά ή μήπως την ευλαβέστατη χριστιανή που έδινε πάντα το καλό παράδειγμα σε όλους με την συμπεριφορά της.
Να ευχηθούμε όπως ο Πανάγαθος Θεός την κατατάξει μετά των δικαίων και αναπαύσει την ψυχή της. Πάντως ο γιός της ο Δημήτρης φρόντισε να βρεθεί η λατρευτή του μάνα στο κοιμητήριο του χωριού μας, δίπλα στον καλό του πατέρα, έτσι για να είναι πάντα μαζί, όπως ήταν και στη ζωή τους.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου